Salata de orez cu legume si creveti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente
  • 1 pahar de orez cu bob lung (salbatic)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 5 fire de ceapa verde sau 1 ceapa mica alba
  • 50 g mazare
  • 200 g creveti prajiti
  • 1-2 oua batute
  • o mana de porumb
  • 2 linguri de sos de soia

Mod de preparare

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un praf de curry . In momentul cand incepe sa fiarba se adauga orezul spalat si scurs, se amesteca o singura data in el, se acopera cu folie de aluminiu si deasupra capac.Se da focul foarte mic si se lasa asa 15 min.Dupa 15 min se stinge focul, se ia capacul si se mai lasa folia de aluminiu peste inca 10 min dupa care se ia si folia.In acest fel veti avea un orez fiert bob cu bob ca pentru salata, nelipit.Separat se caleste ceapa taiata marunt apoi se adauga mazarea bine scursa si se mai caleste.Separat se calesc crevetii si se lasa la racit. Se prajesc cele 2 oua in tigaie ca niste oua jumari.Cand toate s-au racit se amesteca usor in castron impreuna cu porumbul si sosul de soia.Se condimenteaza dupa gust.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise