Salata de oua cu ridichi

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • salata verde,
  • ceapa verde,
  • ridichi,
  • masline,
  • brinza sarata (telemea de oaie),
  • 12 oua,
  • lamiie,
  • ulei,
  • mustar fin,
  • citeva frunze de patrunjel

Mod de preparare

Se fierb ouale tari. Pe un platou oval (nu foarte plat) se asaza un strat de salata, spalata si taiata fideluta in prealabil, peste salata se asaza un strat de ceapa verde tocata marunt. Se stoarce, apoi, cca. 1/2 lamaie si se asterne un strat de brinza rasa fin (nu foarte multa pentru a nu fi prea sarata). Se taie 10 oua in jumatati (pe lung) si se asaza ordonat peste brinza. Se pregateste maioneza din 2 galbenusuri fierte, mustar dulce, ulei, delikat si la sfirsit se dilueaza putin cu apa si lamiie, in care s-a topit o lingurita rasa de zahar. Se intinde maioneza uniform peste platoul preparat. Se orneaza cu masline, frunze de patrunjel si albusul ramas de la maioneza. Se da la frigider.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise