Salata de paine

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 2 persoane): 250 g paine (bagheta sau paine pe vatra),
  • 200 g rosii,
  • 1 castravete mic,
  • 2 tulpini de telina,
  • 1/2 legatura busuioc,
  • 3-4 fire de menta,
  • 4 linguri otet,
  • sare,
  • piper,
  • 2 linguri capere,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • 1 catel de usturoi,
  • 100 g telemea de oaie.

Mod de preparare

Se taie painea felii mai groase si se rumeneste fie in cuptor (8 minute la 200°C), fie in toaster. Intre timp, se spala rosiile si se taie cubulete, se curata castravetele, se taie in doua pe lung si pe urma felii, iar tulpinile de telina - spalate si zvantate - se taie rondele subtiri. Frunzele de busuioc si de menta se spala, se scutura bine si se taie fasii. Se amesteca 1/8 l de apa clocotita cu otetul, se adauga sare si piper si se toarna peste feliile de paine prajita taiate bucatele. Rosiile, castravetele, telina, ierburile si caperele se amesteca bine, se adauga painea cu zeama in care a stat si la urma se incorporeaza telemeaua taiata cubulete.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise