Salata de parizer cu ardei

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 350 g parizer (sau salam Mortadella) taiat felii de 3 mm grosime
  • 8 frunze de salata verde
  • 3 ardei (verde
  • galben si rosu)
  • 6 rosii mici si rotunde
  • 1/2 castravete
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 5 linguri ulei de masline
  • 3 linguri otet aromat
  • sare
  • piper alb macinat.

Mod de preparare

Se coc ardeii, se sareaza si se lasa intr-un vas acoperit cu capac. Rosiile curatate de pielita se taie rondele, iar castravetele curatat de coaja si seminte se taie in doua (pe lung) si pe urma felii. Parizerul se taie fasii lungi de 3 cm si late de 1 cm, iar ceapa si patrunjelul se toaca marunt. Se curata ardeii copti de pielita, nervuri si seminte si se pun intr-un vas impreuna cu celelalte ingrediente. Se bate otetul cu sare (putina) si piper (mult), se incorporeaza uleiul, iar sosul astfel preparat se toarna peste legume si parizer si se amesteca bine. Salata se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se odihneasca. Se tapeteaza un castron cu frunzele de salata verde spalate si zvantate, se rastoarna peste ele salata scoasa din frigider si se serveste imediat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise