Salata de paste cu broccoli si ton

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 200 g spaghete (sau taietei subtiri),
  • 1 cutie cu ton (160 g),
  • 500 g broccoli,
  • 1 lamaie,
  • 2 cepe mici,
  • 1 ardei iute mic (facultativ),
  • 4 linguri smantana dulce,
  • 8 cl ulei de masline,
  • sare grunjoasa,
  • sare fina,
  • piper.

Mod de preparare

Curatati ceapa si taiati-o marunt si tocati ardeiul iute curatat de seminte si nervuri.

Rupeti broccoli buchetele, spalati-le si lasati-le sa se scurga.

Scurgeti tonul, puneti-l intr-un bol si zdrobiti-l cu furculita. Presarati peste el ceapa si ardeiul iute, adaugati uleiul de masline, amestecati bine si lasati-l deoparte.

Incalziti apa in doua oale mari si adaugati in fiecare cate o lingura de sare grunjoasa. Cand incepe sa clocoteasca, fierbeti - separat - spaghetele si broccoli (circa 8 minute pastele si 10 minute broccoli) si lasati-le sa se scurga.

Puneti spaghetele intr-un castron. Amestecati smantana cu zeama de lamaie, adaugati sare si piper si turnati sosul astfel obtinut peste spaghete.

Adaugati buchetelele de broccoli si tonul si 2 linguri cu ulei si amestecati.

Salata se serveste calduta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise