Salata de paste reci

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (2 portii, Dressing de pesto cu busuioc)
  • Penne tricolore – 200 g
  • Stafide – 100 g
  • Busuioc – 7-8 frunze
  • Ulei de masline – 30 - 50 ml
  • Muguri de pin sau miez de seminte de floarea soarelui – 1 lingura
  • Ceapa verde – 1/2 legatura
  • Seminte de susan – 1 lingurita
  • Sare si piper alb – dupa gust

Mod de preparare

Puneti pastele in apa fiarta cu sare si fierbeti-le conform instructiunilor de pe pachet;

Scoateti-le intr-o sita, stropiti-le cu apa rece ca sa le opriti procesul de gatire si adaugati putin ulei de masline pe deasupra ca sa evitati lipirea lor;

Intr-un mojar zdrobiti busuiocul cu mugurii de pin, adaugand treptat uleiul de masline (adaugati in functie de consistenta dorita);

Taiati ceapa verde rondele;

Amestecati ceapa, stafidele si pastele intr-un bol, incoporand pesto-ul cu busuioc, semintele de susan, sarea si piperul alb;

Serviti rece !

Pofta buna !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise