SALATA DE PESTE

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g salau, nisetru sau morun,
  • 1 morcov,
  • 1 ceapa,
  • 2-3 cartofi,
  • 250 g mazare verde,
  • 1 castravete proaspat,
  • 2 rosii mari ,
  • 1 salata verde,
  • 1 foaie de dafin,
  • cateva boabe de piper,
  • sare,
  • putin otet.
  • Pentru maioneza:
  • 1 galbenus fiert tare,
  • 1 galbenus crud,
  • 6 linguri untdelemn,
  • 6 linguri zeama de lamaie,
  • sare;

Mod de preparare

1. Pestele se curata de intestine si solzi, se spala cu apa rece si se fierbe in apa in care s-a adaugat sare, putin otet, o ceapa, o foaie de dafin si cateva boabe de piper. Cand este gata, se da deoparte si se lasa sa se raceasca.

2. Morcovii, cartofii si mazarea se fierb separat in apa sarata. Cand sunt gata, morcovii si cartofii se taie cubulete si se dau la rece. Castravetele se curata si se taie felii sau jumatati de felii. Salata verde se desface foaie cu foaie si se spala in cat mai multe ape, ca sa se inlature orice urma de murdarie si se rupe in bucati. Rosiile se spala cu apa rece si se taie felii rotunde.

3. Dintr-un galbenus fiert tare si un galbenus crud frecate impreuna cu uleiul turnat picatura cu picatura, se prepara o maioneza care se subtiaza apoi cu zeama de lamaie

4. Dupa ce toate legumele s-au racit, se pun in salatiera pestele fiert si curatat de oase, morcovul, cartofii, mazarea, si 2/3 din maioneza. Se amesteca totul, se garniseste salata cu felii de castravete verde, felii de rosii, salata verde si maioneza ramasa, pusa cu cornetul. Se serveste imediat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise