Salata de spanac cu iaurt

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg spanac proaspat
  • 4 catei de usturoi
  • 6l.s.ulei de masline
  • sare
  • piper negru
  • zeama de la 1/2 jumatate de lamaie
  • 200 g iaurt
  • putin sofran

Mod de preparare

Se taie spanacul nu prea marunt.Cateii de usturoi se curata si se taie cuburi.Se incalzeste jumatate din cantitatea de ulei intr-un vas mare.Se caleste usturoiul apoi se adauga spanacul.Se fierbe incet la foc potrivit,amestecandu-se de cateva ori.Apoi se sareaza si se pipereaza si se ia vasul de pe foc.Zeama de lamaie se amesteca cu iaurtul si cu restul de ulei,apoi se incorporeaza cu grija in spanac.Salata se mai condimenteaza cu sare si piper si se presara cu praf de sofran dupaa plac.Se serveste caldut sau rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise