Salata de sparanghel cu carne de pasare

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • sparanghel (700g), piept de pasare (1), oua (3), ulei (250ml), zeama de
  • lamiie (1 lamaie), mustar (1 lingurita), sare, piper.

Mod de preparare

Se alege sparanghelul cu tulpina groasa de un deget si cu varfurile

violete, se curata (de la radacina spre varf), taind apoi cam 1-2 cm din

partea de jos care este fibroasa. Se spala sub un jet de apa rece, se

aseaza in snopuri si se leaga in partea de jos si de sus, apoi se fierb in

apa clocotita cu sare, cca 30 minute. Dupa ce a fiert, se scoate

sparanghelul cu grija, se desface din snopuri si se asaza pe un servet

impaturit pentru a absorbi toata apa, dupa care se pune pe o farfurie. Din

galbenusuri, ulei si lamaie se prepara o maioneza; se potriveste de sare

si piper, se amesteca cu mustarul si carnea taiata cubulete si se toarna

peste sparanghel. Se prefera carnea de la pieptul de gaina, fiind alba si

frageda.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise