Salata de sunca

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g sunca de Praga (taiata felii groase de 1 cm)
  • 100 g morcovi
  • 100 g telina
  • 1/2 ardei gras
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 6 linguri ulei de floarea soarelui
  • 4 linguri otet alb
  • 2 linguri zeama rece de zarzavat (Knorr + apa)
  • 2 lingurite capere
  • 1 lingurita boabe de piper verde
  • 8 castraveciori murati
  • 1/2 lingurita mustar iute
  • 1 varf de cutit zahar
  • sare.

Mod de preparare

Se curata si se spala morcovii, telina si ardeiul si se taie cubulete. Se amesteca otetul cu zeama de zarzavat, mustarul, sarea si zaharul, se incorporeaza uleiul si se adauga caperele, legumele taiate si patrunjelul verde tocat. Se taie castraveciorii in evantai (capatul ramane intreg si restul se taie fasii), iar sunca - bastonase late de 1 cm. Se asaza legumele pe platou, peste ele se pune sunca si se stropesc cu sosul de otet si mustar. Se decoreaza cu castraveciorii murati.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise