Salata de telina cu cascaval si ciuperci

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g cascaval,
  • 3 linguri smantana dulce,
  • 1 salata verde,
  • 150 g ciuperci din conserva,
  • 1 tulpina de telina,
  • 1 para coapta,
  • 1 mar rosu,
  • 50 g nuci,
  • 2 linguri zeama de lamaie,
  • 3 linguri otet alb,
  • 4 linguri untdelemn,
  • sare,
  • piper alb.

Mod de preparare

1. Se taie cascavalul in bastonase subtiri. Se spala telina, i se scot frunzele si se taie tulpina in lamele fine. 2. Se curata para, se spala marul, se taie amandoua cubulete, se stropesc cu o lingura de zeama de lamaie si se amesteca cu telina si cascavalul. 3. Se prepara sosul, amestecand otetul cu sarea, piperul si incorporand apoi in ele smantana. 4. Se alege salata, se spala, se zvanta si se asaza frunzele pe un platou. Peste ele se rasfira ciupercile spalate si taiate felii subtiri si se stropesc cu sucul de lamaie ramas. 5. Se pune la mijloc compozitia de legume, fructe si cascavalul, deasupra se toarna sosul si se presara nucile rumenite intr-o tigaie (fara grasime) si frunzele de telina taiate marunt.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise