Salata de toamna

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg. morcov
  • 1 kg.ardei gras (verde,rosu)
  • 1-2 teline
  • 1 kg.varza alba
  • 1/2 ceapa
  • 1 kg.gogonele
  • 200 ml.otet de 9 gr.
  • 200 ml.ulei
  • 1 lingura sare
  • 1/2 lingurita de piper macinat
  • 1 lingura zahar
  • 2-3 foi de dafin
  • mentinand proportiile putem mari sau micsora cantitatile enumerate mai sus

Mod de preparare

Legumele se spala,apoi se curata si se lasa sa se scurga de apa.Putem sa tocam toate legumele sau putem sa dam morcovul si telina prin razatoare,iar celelalte legume sa le taiem rondelesau cubulete.Se sareaza,apoi lasam pana a doua zi pentru a se lasa compozitia.Se adauga restul de ingrediente.Se amesteca bine apoi se introduce in borcane.Se sterilizeaza pentru 20-30 de minute,in functie de capacitate.dupa sterilizare,borcanele se aseaza intr-un loc racoros si intunecat.Salata se poate consuma dupa doua saptamani.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise