SALATA DE VARA CU OUA

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua;
  • 1 salata verde;
  • 1 legatura de ceapa vedr;
  • 1 legatura de ridichi;
  • 4 linguri de smantana;
  • 2 linguri de ulei;
  • 4 linguri iaurt;
  • 1 lingurita mustar;
  • 1 legatura marar verde;
  • sare, piper, busuioc.

Mod de preparare

Se spala ouale si se pun la fiert 10 minute, dupa care se scot si se pun in apa rece, se curata si se taie felii groase (se pot da prin razatoarea mare, depinde fiecaruia cum ii place);

Salata se spala fruza cu frunza, se usuca bine de apa (se poate usca si intr-un prosop de hartie), se rupe bucati mici, se pune intr-un bol mare;

Ridichile spalate si curatate se taie felii subtiri, ceapa curatata/spalata se taie ucati de 1 cm, iar verdeata spalata se toaca marunt;

Se amesteca toate ingredintele de mai sus, se condimenteaza ,se asezoneaza, dupa gust;

Separat se pregateste un dressing din iaurt, smantana, mustar, ulei, care se pastreaza separat, iar in momentul cand se serveste salata fiecare isi pune cat ii trebuie (daca se pune inainte in salata exista posibilitatea sa aveti un esec, aceasta se inmoaie).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise