Salata de verdeturi

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg. frunze tinere de cicoare, spanac, salata verde si rosie, macris
  • 250gr ciuperci marunte, proaspete. sau o conserva de ciuperci marunte
  • 2 morcovi
  • 2 ardei grasi -1rosu si 1 galben
  • 100gr nuci
  • 3 linguri ulei masline
  • 3 linguri sos soia
  • 1 lingurita miere
  • 1/4 pahar apa
  • sucul unei lamai
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Se curata si se spala frunzele (daca nu le aveti pe toate, se poate folosi o parte din ele), se rad morcovii subtire, se taie ardei cat mai subtire, se adauga ciupercile,se zdrobesc nucile cu mana, se pune totul intr-un vas mare si se amesteca bine.

Intr-un borcanel cu capac etans sau in shaker, se prepara sosul, din apa, ulei, sos soia, suc de lamaie, miere si piper. se inchide capacul si se agita bine, pana se omogenizeaza.

Sosul se adauga deasupra frunzelor, numai un minut inainte de servire si se amesteca. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise