Salata de vinete cu coriandru

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 vinete mici (taiate in doua pe lung), sare, 3 dovlecei mici, 2-3 linguri ulei de masline, 1/2 ceasca frunze de coriandru, 1-2 linguri zeama de lamaie, 1-2 linguri zeama de portocala, 1/2 lingurita piper negru.
  • (pentru 6 persoane)

Mod de preparare

1. Se taie vinetele felii subtiri, se pun intr-o strecuratoare, se presara peste ele sare si se lasa sa stea 15-20 de minute.

2. Dovleceii se taie felii subtiri - pe lung - si se pun deoparte. Vinetele clatite cu apa rece si zvantate se ung cu ulei pe ambele parti si se aseaza pe o tava. Se baga la cuptor - sub gril -, se rumenesc usor, se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.

3. Se pun intr-un castron vinetele, feliile de dovlecei, uleiul, coriandrul si piperul, se toarna peste ele sucul de lamaie si de portocala si se amesteca bine. Salata astfel preparata se serveste ca aperitiv sau ca garnitura langa felul principal.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise