Salata de vinete

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1
  • 500 kg vinete
  • 200 ml ulei
  • 800 g ardei grasi
  • 150 g ceapa
  • 500 g rosii
  • 50 ml otet (facultativ)
  • 20 g sare.

Mod de preparare

Vinetele si ardeii se coc pe plita (gratar), se curata de pielita si se lasa sa se scurga. Vinetele curatate se toaca marunt pe un fund de lemn, de preferat cu un satar de lemn, apoi se freaca cu uleiul, otetul si sarea pana se obtine o pasta compacta. Ceapa se curata si se taie marunt. Vinetele se pun pe platou sau pe farfurie intr-o forma placuta, alaturi se aseaza ardeii intregi, feliile de rosii si ceapa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise