Salata din sardele in ulei

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 sardele in ulei
  • 4 rosii coapte
  • 8 masline
  • 1 ceapa de apa
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri zeama de lamiie sau otet
  • 1 salata de laptuci

Mod de preparare

Sardelele in ulei se curata de intestine, se taie capetele, se spala, se scot oasele, se lasa pentru o ora in apa rece ca sa se desareze, dupa care se taie bucati. Rosiile tari si proaspete se tin la rece, se spala, se sterg si se taie felii rotunde. Maslinele se tin jumatate de ora in apa ca sa se desareze, apoi se taie in doua si se scot simburii. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Salata de laptuci se desface foaie cu foaie si se spala in cit mai multe ape, pentru a se indeparta orice urma de murdarie. Uleiul si otetul se amesteca impreuna intr-o cana. Dupa ce au fost terminate toate pregatirile, se pun in mijlocul salatierei citeva foi de salata de laptuci in picioare, in forma de buchet, imprejurul lor se aranjeaza felii de rosii, apoi un cerc de ceapa, unul de sardele in ulei si asa mai departe, alternind si combinind dupa culoare toate produsele pregatite. Ultimul cerc va fi din foi de salata de laptuci taiate subtiri ca fideaua. Se stropeste salata cu sosul din ulei si otet si se da la masa imediat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise