Salata elvetiana cu salam (carnat)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g salam,
  • 200 g cascaval,
  • 2 castraveciori murati (circa 80 g),
  • 1 ceapa mijlocie,
  • 1 legatura ridichi.
  • Sosul - 1 lingurita mustar (potrivit de iute),
  • sare,
  • piper,
  • 1 varf de cutit de zahar,
  • 4-5 linguri otet alb,
  • 4 linguri zeama de castraveti murati (din borcan),
  • 4 linguri zeama concentrata de carne (Knorr+apa),
  • 5 linguri ulei,
  • 1 legatura codite de ceapa verde.

Mod de preparare

Se curata salamul de pielita, se taie mai intai felii si pe urma fasii subtiri, la fel si castraveciorii si cascavalul. Ceapa curatata se taie in doua si apoi rondele fine, iar ridichile se taie felii. Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca bine. Pentru sos, se amesteca mustarul, sarea, piperul, zaharul si otetul si se incorporeaza zeama de castraveti, cea de carne si uleiul. Se toarna sosul peste salata, se amesteca bine si se lasa sa se patrunda cel putin o ora. (Daca e necesar, se mai poate adauga putin otet.) Inainte de a o servi, salata se presara cu coditele de ceapa verde taiate rondele.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise