Salata "Ghinda"

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (4 portii)
  • 200g.branza,
  • 3 cartofi fierti,
  • 1 ceapa,
  • 3 oua fierte,
  • 1 macrou afumat,
  • 200g.ciuperci marinate,
  • maioneza,
  • masline,
  • patrunjel verde pentru decor;

Mod de preparare

1.Se rade branza pe razatoarea fina si se amesteca cu maioneza.

2.Se pune compozitia pe fundul unei salatiere de sticla.Urmeaza in straturi:

-ciupercile marinate;

-ceapa taiata rotocoale;

-ouale fierte rase;

-felii de macrou afumat;

-cartofii fierti si rasi pe razatoarea mare;

3.Se tine salata la rece 1 ora, in frigider,apoi se decoreaza cu jumatati de masline si sferturi de masline ,facandu-se din ele ghinde( de aici si denumirea salatei),iar patrunjelul verde se foloseste pentru a face frunzulite pentru ghinde.

Pofta buna

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise