Salata greceasca

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): o salata creata (rosie-maronie),
  • un castravete mare,
  • o rosie mare (bine coapta),
  • 2 ridichi,
  • o ceapa mica,
  • 8 masline negre,
  • 60 g telemea,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • o lingura otet,
  • 1/2 lingurita maghiran uscat (oregano),
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Se desfac frunzele de salata, se spala bine, se lasa sa se scurga si se rup bucati, apoi se aseaza pe un platou.

Se taie rosia cubulete, castravetii in bucati mai groase, iar ridichile si ceapa in felii subtiri. Toate, impreuna cu maslinele intregi, se imprastie peste bucatile de salata. Se taie branza cubulete de circa 1 cm si se adauga la celelalte ingrediente.

Se pun intr-un borcan (care se inchide bine) uleiul, otetul, maghiranul, sarea si piperul si se scutura bine de tot. Sosul astfel preparat se toarna peste salata doar inainte de-a o servi. La ingredientele indicate mai sus, se mai pot adauga fasii de ardei gras si sardele.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise