Salata greceasca cu chiftelute

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 2 cepe,
  • 1 legatura patrunjel,
  • 400 g carne tocata (de vita),
  • sare,
  • piper,
  • 1 lingurita maghiran,
  • 8 linguri ulei de masline,
  • 500 g rosii,
  • 1 castravete,
  • 1 salata verde mica,
  • 4 linguri otet,
  • 60 g masline negre.

Mod de preparare

Se curata ceapa si se taie marunt, iar patrunjelul verde, spalat si zvantat, se toaca. Se amesteca amandoua cu carnea tocata, sarea, piperul si 1/2 lingurita de maghiran si se framanta bine. Cu palmele ude se fac circa 16 chiftelute si se prajesc aproximativ 7 minute in 2 linguri de ulei incins.

Se spala rosiile si se taie in 4 sau in 8. Castravetele curatat se taie felii, iar salata verde, spalata si zvantata, se rupe bucati potrivite ori se taie fasii.

Se bate otetul cu uleiul ramas, cu restul de maghiran, cu sare si cu piper si se toarna peste legume. Se incorporeaza maslinele, se mai gusta o data salata de sare si piper si se serveste cu chiftelutele fierbinti.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise