Salata italiana cu sos knorr grecesc

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g cartofi noi, curatati de coaja
  • sare marina
  • piper negru proaspat macinat
  • 3 mâini de legume cu frunze verzi.
  • precum cicoare. rucola. salata verde
  • 1 bulb de fenic, taiat in doua si apoi in felii subtiri
  • optional ½ lamaie Cedro, taiata foarte subtire
  • Pentru sos din portocale rosii de Sicilia:
  • zeama de la o portocala
  • 3 linguri otet de vin alb sau otet cu ierburi aromate
  • ulei de masline extra virgin
  • 1 praf de oregano uscat
  • 2 linguri de capere, spalate , daca sunt sarate, tocate, daca sunt mari
  • sare marina
  • piper negru proaspat macinat
  • sos knorr grecesc

Mod de preparare

Cartofii se fierb foarte lent, la foc mic, cu multa sare. Este o metoda fantastica

de a obtine cartofi moi si fainosi, dar în cazul cartofilor noi ar fi o adevarata

crima. Adaugati-i în apa clocotita si sarata, la foc iute, ca sa-si pastreze aroma, si

fierbeti-i pâna când se înmoaie. Cel mai bine este sa se înmoaie, dar sa-si pastreze

forma. �n timp ce fierb cartofii, spalati toate frunzele de salata si puneti-le �ntr-un

castron mare, împreuna cu menta si feniculul. Daca folositi lamâie Cedro, adaugati

acum feliile în salata.

Pentru sos, amestecati zeama de portocale si otetul într-un borcan de sticla sau un

bol, împreuna cu 6 linguri de ulei de masline extravirgin. Adaugati oregano si

caperele, apoi condimentati dupa gust, cu sare si piper. Amestecati bine si gustati.

Nu uitati ca doriti ca aroma sa fie putin mai deosebita, asa ca pâna adaugati sosul

la salata si pâna se combina cu celelalte arome va fi perfect, fiindca va deveni mai

subtila. Scurgeti cartofii si lasati-i sa stea în strecuratoare 5 minute. Adaugati-i la

salata cât sunt calzi si amestecati bine cu sosul knorr grecesc. Salata e absolut fantastica poate fi servita

cu peste la gratar sau ca atare.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise