Salata mare cu rosii si laptuci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 capatana de salata mare (laptuca) taiata fin in fasii de 2-3 cm latime
  • 3 rosii medii bine coapte dar tari (taiate in felii mari)
  • 1/3 cana patrunjel (taiat foarte mare)
  • 1 morcov mic si feliat mari (optional)
  • 1/4 cana ceapa verde (taiat foarte mare)
  • 1/4 cana de frunze de menta (foarte fin taiata )
  • 1/4 cana ulei de masline extra virgin
  • 1/4 suc de lamaie (mai mult sau mai putin, in functie de gust) sau 1/4 cana suc de rodie
  • 1/2 lingura sare (mai mult sau mai putin, in functie de gust)
  • 1/4 lingura de piper negru proaspat macinat
  • 1/2 lingura de sumac (optional)
  • 1 lipie (paine) prajita taiata in cuburi mari (poate fi inlocuita de crutoane)

Mod de preparare

Puneti laptuca (salata verde) si adaugati toate ingredientele, exceptand uleiul si painea. Amestecati usor si bine. Acoperiti bolul si dati la racit cel putin o ora inainte de a servi salata fatoosh. Uleiul si painea se adauga numai inainte de momentul servirii, pentru ca salata verde sa nu se vestejeasca si painea sa nu se inmoaie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise