Salata Matbuha

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de rosii
  • 1/2 kg de ardei rosii
  • 2 - 3 ardei iuti
  • 1capatina de usturoi
  • 1/3 pahar de ulei de masline sau obisnuit
  • boia iute de ardei sau putin chilli
  • 1 ceapa potrivita
  • 100 gr de bulion

Mod de preparare

Se pun rosiile intr-un vas cu apa fierbinte pentru citeva minute, se curata de coaja si se taie cubulete.

Ardeiul se taie si el cuburi si se pune intr-o cratita la prajit. Se adauga ardei iuti si ceapa si se amesteca din cind in cind ca sa nu se prinda.

Se striveste usturoiul si se adauga impreuna cu rosiile, se lasa sa fiarba pe foc mic si, la nevoie, se adauga putina apa.

Cui ii place mai iute, adauga boia iute si sare.

Aproape de sfirsit se adauga bulionul, se amesteca inca putin si se stinge focul.

Este foarte buna cu ochiuri sau cu omleta si chiar asa pe piine putin prajita.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise