Salata Matbuha

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de rosii
  • 1/2 kg de ardei rosii
  • 2 - 3 ardei iuti
  • 1capatina de usturoi
  • 1/3 pahar de ulei de masline sau obisnuit
  • boia iute de ardei sau putin chilli
  • 1 ceapa potrivita
  • 100 gr de bulion

Mod de preparare

Se pun rosiile intr-un vas cu apa fierbinte pentru citeva minute, se curata de coaja si se taie cubulete.

Ardeiul se taie si el cuburi si se pune intr-o cratita la prajit. Se adauga ardei iuti si ceapa si se amesteca din cind in cind ca sa nu se prinda.

Se striveste usturoiul si se adauga impreuna cu rosiile, se lasa sa fiarba pe foc mic si, la nevoie, se adauga putina apa.

Cui ii place mai iute, adauga boia iute si sare.

Aproape de sfirsit se adauga bulionul, se amesteca inca putin si se stinge focul.

Este foarte buna cu ochiuri sau cu omleta si chiar asa pe piine putin prajita.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise