Salata mediteraneana

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): o vanata mijlocie,
  • sare,
  • 3 linguri ulei,
  • 250 g rosii mici (taiate in patru),
  • 2 castraveti mici (taiati felii),
  • o ceapa rosie (taiata rondele),
  • 250 g telemea (taiata cubulete de 2 cm),
  • 2/3 pahar cu masline negre fara samburi,
  • 1-2 linguri frunzulite de busuioc (taiate fasii).
  • Pentru sos: 5-6 linguri ulei de masline,
  • 1-2 linguri otet,
  • un catel de usturoi zdrobit,
  • o lingura maghiran (oregano) proaspat,
  • tocat marunt.

Mod de preparare

Se taie vanata cubulete de 2,5 cm, se aseaza pe o farfurie si se presara cu sare. Se lasa 30 de minute pana ce iese zeama, se clateste cu apa rece si se zvanta cu un stergar. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc bucatile de vanata circa 2 minute, la foc potrivit, pana ce se rumenesc. Se lasa sa se scurga si sa se raceasca si se pun intr-un castron impreuna cu rosiile, castravetii, ceapa, branza, maslinele si usturoiul si se amesteca bine. Pentru prepararea sosului se pun toate ingredientele intr-un borcan cu capac (bine inchis) si se scutura 10 secunde, pana devine omogen. Se toarna peste salata si se amesteca bine, ca sa se incorporeze.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise