Salata mixta de sarbatoare

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ardei rosu
  • o mina mica de patrunjel
  • 3 sau 4 rosii
  • 10 ridichi
  • 1/2 castravete, curatat pe din doua
  • 1 bulb de fenicul
  • p andiva belgiana
  • ½ salata verde obisnuita
  • ½ salata verde creata
  • o mina de rucola
  • ½ radicchio
  • pentru sos
  • o lingura cu virf de capere
  • 4 fileuri de ansoa
  • 3 linguri otet de vin rosu
  • ulei de masline

Mod de preparare

Taiati ardeiul rosu felii subtiri si puneti-le într-un castron. Taiati fâsii frunzele de

patrunjel si tocati tulpinile. Taiati bucati rosiile si în felii subtiri ridichile, castravetii,

feniculul si andiva belgiana.

Spalati în chiuveta salata verde, mijlocul galben de la salata creata (care nu e amar

- aruncati frunzele exterioare), si rucola. Apoi stoarceti frunzele ca sa în inlatura-ti

apa si rupeti-le în bucatele. Spalati radicchio, taiati-1 pe din doua, înlaturati mijlocul

si faceti-l fasii. Puneti toate frunzele în castron si amestecati-le bine, obtinând

o salata viu colorata.

Pentru a face sosul, tocati caperele si fileurile de ansoa sau dati-le prin robotul de

bucatarie. Puneti-le într-un castron si adaugati otetul de vin rosu si de trei ori pe

atât ulei de masline. Potriviti otetul si uleiul dupa dorinta, dar nu uitati ca e bine

sa se simui gustul de otet, fiindca dupa ce-l amestecati cu frunzele se va mai înmuia.

Scuturati bine sosul, turnati-I peste salata si amestecati. Serviti imediat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise