SALATA ORIENTALA

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1500 g cartofi
  • 4 oua
  • 1 ceapa mijlocie
  • 20-30 masline negre
  • 5 linguri maioneza sau ulei de masline
  • 2 lingurita otet sau zeama de la o jumatate de lamaie
  • sare, piper

Mod de preparare

1. Se fierb ouale tari (se tin 15 minute dupa ce apa a inceput sa fiarba). Cartofii se curata si se taie cubulete. Se pun intr-o cratita cu apa cat sa-i acopere si putina sare. Se fierb cam 20 de minute. Se verifica daca s-au fiert cu furculita daca intra usor.

2.Dupa ce s-au fiert cartofii se scot din apa si se pun intr-un castron si se amesteca cu ouale fierte si taiate bucatele mici, ceapa taiata fidea, maslinele taiate in 4. Se adauga maioneza sau uleiul, otetul sau zeama de lamaie piperul si se amesteca pana se incorporeaza. Se mai poate adauga ulei sau maioneza dupa gust.

3.Se poate decora cu frunze de ceapa verde sau frunze de patrunjel.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise