Salata Paste cu varza tocata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 fire de praz, bine spalate, taiate În doua
  • pe lungime, apoi taiate transversal În
  • felii subtiri
  • 3 cani varza verde tocata Îndesate
  • (circa 340 g)
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 2 mere rosii mari (cu coaja), taiate În
  • bucati de 1 cm
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 2 linguri otet din cidru
  • 1 lingura mustar de Dijon
  • 225 g farfalle

Mod de preparare

Într-o tigaie mare, se Încinge uleiul la foc potrivit.

Se adauga prazul si se prajeste, amestecând des,

5 minute sau pâna când este fraged. Se adauga

varza si usturoiul si se face focul mare; se prajeste,

amestecând des, 5 minute sau pâna când se

rumeneste varza.

Se adauga merele, sarea si piperul; se prajesc

2 minute sau pâna când merele sunt crocantefragede.

Se adauga otetul si mustarul si se fierb

30 secunde ca sa se amestece arome le.

Într-o oala mare, se fierb pastele conform

instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg, pastrând 1/2

cana din apa În care au fiert. Se pun pastele scurse

Într-un castron mare. Se adauga amestecul de varza

si mere si lichidul de la fiert pus deoparte; se

amesteca bine.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise