Salata picanta cu salam

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 300 g salam Victoria,
  • 100 g cas afumat,
  • 100 g fasole verde,
  • 2 rosii,
  • 1/2 castravete,
  • 1 ceapa verde.
  • Pentru marinata: 1 lingurita mustar iute,
  • 4 linguri otet de mere,
  • 4 linguri ulei de floarea-soarelui,
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • 1 ceapa rosie,
  • 1 legatura codite de ceapa verde.

Mod de preparare

Se taie salamul mai intai in felii ceva mai groase si pe urma fiecare felie in patru. Casul se taie si el felii si apoi fasii. Pastaile de fasole se curata, se spala, se taie bucati lungi de 2-3 cm si se fierb „al dente” in apa cu putina sare. Rosiile oparite se curata de pielita si se taie spalturi, castravetele curatat la fel, iar ceapa verde se taie rondele.

Se amesteca - intr-un castron - casul si legumele si se prepara marinata in felul urmator: se amesteca uleiul, otetul si mustarul, se sareaza, se pipereaza, dupa care se adauga ceapa rosie curatata si taiata marunt.

Coditele de ceapa verde se spala si se taie rondel

Se toarna marinata peste cascaval si legume si se amesteca bine

Se aseaza feliile de salam la mijlocul unui platou si in parti se aranjeaza salata. Se presara peste ea coditele de ceapa verde taiate rondele si se serveste imediat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise