Salata ruseasca cu cartofi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 cartofi noi
  • 2 conserve peste in ulei
  • 2 capatani de usturoi
  • 8 linguri smantana
  • 150 ml ulei
  • 1 lamaie
  • 1 legatura patrunjel
  • piper
  • sare

Mod de preparare

1. Cureti cartofii si ii pui la fiert in apa cu putina sare. In timp ce fierb cartofii, speli si toci patrunjelul. Cureti usturoiul si il zdrobesti cu sare.

2. Torni uleiul picatura cu picatura, peste usturoi si amesteci energic, obtinand astfel o maioneza de usturoi, in care incorporezi treptat smantana.

3. Scurgi cartofii fierti, ii lasi putin la racit, apoi ii tai in cubulete. Amesteci pestele cu zeama de lamaie, cartofii, patrunjelul, sare si piper dupa gust.

4. Aduci salata la masa intr-un bol si, alaturi, sosie-ra cu maioneza de usturoi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise