Se scoate oul din frigider, se separa galbenusul si se tine intr-un bol, la temperatura camerei. Se spala cartofii, se fierb 15-20 minute in apa cu sare, se scurg, se lasa putin sa se raceasca si se curata de coaja. - Intre timp, se prajesc in unt pieptii de pui, mai intai la foc iute, pana ce se rumenesc, dupa care se mai lasa 10 minute la foc mic (cu capac) ca sa se patrunda. - Se aleg frunzele de laptuca, se spala si se pun intr-un castron. - Cascavalul, sunca si cartofii se taie cubulete, carnea de pui si ardeiul - fasii, tulpina de telina - rondele, iar frunzele de telina - bucati mai mari si se pun toate in castron, peste laptuca. - Peste galbenusul tinut la temperatura camerei, se pun mustar, sare si piper si apoi se toarna uleiul putin cate putin, amestecand ca la maioneza. Cand s-a legat, se adauga otetul si se mai amesteca putin. Se toarna sosul astfel preparat peste ingredientele din castron, se amesteca bine si se serveste salata imediat. Se mai pot adauga (dupa gust) felii de rosii sau de oua fierte, fasole verde (fiarta), slaninuta prajita, ansoa.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise