Salata siciliana de vinete, absolut fantastica

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ulei de masline
  • 2 vinete mari, taiate bucati
  • o lingura cu varf de oregano uscat
  • sare marinata si piper negru prospat macinat
  • o ceapa rosie mica, curatata si tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, curatati si taiati felii subtiri
  • o legatura mica de patrunjel prospat, de la care ati ales frunzele si ati tocat marunt tulpinele
  • 2 linguri capere sarate, spalate, inmuiate si scurse
  • o mana de masline verzi, curatate de samburi
  • 2-3 linguri otet cu ierburi aromate, de cea mai buna calitate
  • 5 rosii mari, bine coapte, taiate bucati mai mari
  • optional: 2 linguri migdale curatate si prajite usor

Mod de preparare

Luati o cratita mare, turnati in ea câteva linguri de ulei de masline si puneti-o pe foc. Adaugati bucatile de vinete si oregano, condimentati cu putina sare si amestecati pentru ca vinetele sa fie acoperite uniform cu ulei. Prajiti-le la foc mic circa 4-5 minute, scuturând cratita din când in când. ( in functie de marimea acesteia, poate fi nevoie sa prajiti vinetele în transe.) Dupa ce vinetele s-au rumenit usor pe ambele parti, adaugati ceapa, usturoiul si tulpinile de patrunjel si mai prajiti totul câteva minute. Daca amestecul vi se pare prea uscat, mai puteti adauga putin ulei. Adaugati caperele scurse si maslinele, precum si otetul cu ierburi aromate. Când tot otetul s-a evaporat, adaugati rosii le si fierbeti la foc mic circa 15 minute sau pâna când acestea s-au inmuiat. Stropiti cu putin ulei de masline si serviti mâncarea presarata cu frunzele de patrunjel tocate si, daca doriti, cu migdale.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise