Salata spaniola cu cartofi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 g cartofi
  • 9 feliute bacon
  • 1 mar
  • 100 g masline negre
  • 1 ceapa mica
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/3 cana otet
  • 2 catei de usutroi pisati
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se fierb cartofii, se lasa sa se raceasca, apoi se taie in rondele;

Se aseaza intr-o tava de copt straturi de rondele de cartofi si se dau la rece;

Se pregateste sosul din otet, ulei, usturoi, sare, piper si se toarna peste cartofi, pastrandu-se sos si pentru a fi turnat la sfarsit peste salata. Se da la frigider;

Se scoate caserola de la rece, se aseaza cartofii pe un platou. Se curata marul, se rade fin si se amesteca in sos, la fel se face si cu baconul, maslinele si ceapa. Sosul se imprastie peste cartofi si se serveste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise