Salata Tabouleh (taboule)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 legaturi frunze patrunjel taiat marunt
  • 2 linguri menta proaspata taiata marunt
  • 1 ceapa medie taiata marunt (optional)
  • 6 rosii medii taiate cubulete
  • 1/2 cana bulgur
  • ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • sare si piper

Mod de preparare

Se pune bulgurul in apa rece cam 1h-1 1/2h pana se inmoaie si apoi se scurge bine excesul de apa.

Se adauga restul ingredientelor si se amesteca.

Se lasa cel putin 2 ore in frigider inainte de servire.

*Daca nu aveti grau bulgur se poate folosi couscous care nu are nevoie de preparare prealabila. Se adauga couscous-ul brut la salata si se lasa peste noapte in frigider, acesta umflandu-se cu ajutorul sucului de la rosii si lamaie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise