SALATA TZATZIKI

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 - 3 castraveti,
  • 1/2 kg iaurt,
  • 3 catei de usturoi,
  • 1 ardei,
  • 50 g ulei,
  • sare,
  • piper,
  • marar verde;

Mod de preparare

1. Se taie ardeiul in cubulete; se curata castravetii de coaja, se dau pe razatoare, se presara cu sare si se lasa cca. 1 ora sa se scurga.

2. Usturoiul se piseaza si se freaca cu ulei.

3. Se storc castravetii cu mina de zeama si se pun intr-un bol cu iaurt, usturoi, sare si piper si se amesteca bine.

4. Se pune compozitia pe un platou si presara deasupra cubuletele de ardei si mararul tocat marunt.

Obs: Daca vreti ca salata sa fie foarte fina, dati castravetii prin blender, apoi amestecati-i cu restul de ingrediente si ornati cu ardei si marar sau numai cu marar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise