Salata vegetariana

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 rosii
  • 2 castraveti
  • 1 salata verde
  • 1 ardei gras
  • 100 g ciuperci
  • 100 g fasole verde
  • 100 g masline
  • 1 ceapa
  • patrunjel verde
  • Pentru sos
  • 3 linguri ulei masline
  • 20 g mustar
  • 15 ml suc de lamaie
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se asaza legumele in straturi, eventual intr-un bol transparent. In primul strat se pune fasolea verde fiarta in apa cu sare, scursa si taiata in bucati de aproximativ 2 cm; Urmeaza rosiile taiate felii si castravetii taiati rondele; Peste aceste straturi se pune ceapa taiata rondele si ciupercile feliate; Se presara patrunjel verde tocat marunt, se pun rondele de ardei gras si masline, cu sau fara samburi; Dupa fiecare strat de legume si deasupra se pun frunze de salata taiate fasii sau rupte cu mana; Separat, se prepara un sos picant din ulei, mustar, suc de lamaie, sare si piper, dupa gust. Se toarna sosul peste salata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise