Salata verde cu fructe

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 mar mare 1 salata verde 3 tije tinere de telina 4 miezi de nuca 50 g stafide 100 ml ulei de masline 2 linguri otet de mere 1 lingura miere de albine sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se spala salata, frunza cu frunza sub jet de apa, se scurge, se taie in suvite subtiri si se pune intr-un castron. Se spala tijele de telina, se curata de partea tare, se taie rondele subtiri, se amesteca cu salata si se pune la rece. Separat se pune uleiul intr-o cratita, se incalzeste putin si se amesteca cu mierea si otetul, pana se obtine o emulsie spumoasa. Se adauga in sos si stafidele tinute in prealabil 10 minute in apa calduta pentru hidratare. Se scoate salata de la rece si se asezoneaza cu sosul obtinut, iar pe deasupra se adauga felii subtiri de mar si miez de nuca, rumenit usor in cuptor si taiat bucati mari.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise