Salata verde cu fructe

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 mar mare 1 salata verde 3 tije tinere de telina 4 miezi de nuca 50 g stafide 100 ml ulei de masline 2 linguri otet de mere 1 lingura miere de albine sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se spala salata, frunza cu frunza sub jet de apa, se scurge, se taie in suvite subtiri si se pune intr-un castron. Se spala tijele de telina, se curata de partea tare, se taie rondele subtiri, se amesteca cu salata si se pune la rece. Separat se pune uleiul intr-o cratita, se incalzeste putin si se amesteca cu mierea si otetul, pana se obtine o emulsie spumoasa. Se adauga in sos si stafidele tinute in prealabil 10 minute in apa calduta pentru hidratare. Se scoate salata de la rece si se asezoneaza cu sosul obtinut, iar pe deasupra se adauga felii subtiri de mar si miez de nuca, rumenit usor in cuptor si taiat bucati mari.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise