Salsa de rosii

Ingrediente

  • 4 rosii maricele
  • 1 ardei iute
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 2 lingurite suc lamaie
  • sare
  • piper
  • optional - cateva picaturi sos Tabasco

Mod de preparare

Salsa are avantajul de a fi considerata salata dar si sos deopotriva. O intalnim cel mai des langa cipsuri sau nachos, dar merge perfect si cu peste sau alte carnuri la gratar.

Rosiile le taiem in sferturi, astfel incat sa le putem elimina semintele, apoi le taiem cubulete de aproximativ 5 mm si le punem intr-un bol.

Tocam ardeiul iute foarte fin, tocam si ceapa rosie cubulete, apoi patrunjelul verde cat mai marunt. Punem toate ingredientele in bolul cu rosii, adaugam sucul de lamaie, asezonam cu sare si piper proaspat macinat si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Daca sosul nu este suficient de picant cateva picaturi de sos Tabasco vor rezolva problema.

Pastram salsa la rece o ora inainte de a servi, astfel inca sa se marineze bine toate ingredientele.

Sa aveti pofta!

Alte retete delicioase gasiti pe blogul Diva in Bucatarie.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise