Saltimbocca cu capere si verzisoare de Bruxelles

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru friptura
  • 1 kg cotlet de porc fara grasime
  • 8 felii prosciutto
  • 50 g unt
  • 100 ml vin alb
  • 200 ml supa de carne
  • 2 linguri faina
  • salvie Kotany
  • 70 g capere
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
  • pentru varza de Bruxelles
  • 700 g varza de Bruxelles
  • 1 ceapa
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita amidon
  • nucsoara
  • marar verde
  • cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se taie cotletul felii- aproximativ 8 felii - si se bat ca pentru snitele , intre doua folii de plastic.

Pe fiecare felie de cotlet asezam cate o felie de prosciutto pe care o apasam bine cu mana sa se lipeasca de cotlet.

Pe partea cealalta a cotletului pe care o dam cu sare si piper proaspat macinat , presaram frunze de salvie uscata pe care le presam cu mana sa se lipeasca si ele bine de cotlet.

Trecem apoi cotletele prin faina , pe ambele parti , dar le scuturam de excesul de faina.

Intr-o tigaie non aderenta punem uleiul si 25 g unt la topit .Punem cotletele la prajit cu sunca in jos si le lasam sa se rumeneasca frumos 2-3 minute pe o parte si alte 2-3 minute pe partea cealalta.

Procedam la fel cu toate feliile de cotlet pina se prajesc toate si le tinem la cald.

Adaugam vinul in tigaie si-l lasam sa dea cateva clocote, apoi adaugam supa , acoperim si lasam sa fiarba pina scade putin.

Untul ramas - 25 g- il adaugam in sos si il lasam sa fiarba pina se topeste untul, apoi adaugam toate cotletele si caperele si lasam sa fiarba impreuna vreo 15 minute, pina cand sunt gata.

Preparam intre timp verzisoarele de Bruxelles, pe care le fierbem in apa cu sare vreo 15-20 de minute, dupa ce le-am spalat.

Eu am avut verzisoare proaspete fara frunze uscate, dar se poate prepera si garnitura din verzisoare congelate.

Dupa ce au fiert verzisoarele, le strecuram.Pastram o canita.

Ceapa curatata o tocam marunt apoi o sotam in untul ce l-am pus la topit intr-un vas.Cand ceapa devine ca o pasta , adaugam verzisoarele fierte, ceasca cu apa in care au fiert verzisoarele , laptele, sare, piper si nucsoara.

Lasam 20-25 de minute sa se inabuse , apoi presaram lingurita de amidom peste verzisoare, adaugam cimbrul si mararul verde si lasam sa dea 1-2 clocote. Cine doreste poate adauga si putina smantana pentru gatit.

La servire , pe farfurie, alaturi de saltimbocca punem o paleta cu verzisoare de bruxellles si cu sos.

Veti fi incantati de ce aroma desavarsita are cotletul in combinatie cu verzisoarele.

Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/01/saltimbocca-cu-capere-si-verzisoare-de.html

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise