Sare aromatizata

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt.1kg de produs,
  • 0,65kg sare grunjoasa,
  • morcovi,telina,pastarnac,verdeata,ardei gras,0,5kg
  • usturoi 2 catei,
  • cimbru 1 ramurica,
  • ienibahar 5 boabe,
  • ciuperci proaspete,0.1kg

Mod de preparare

Sarea aromatizata nu este un preparat culinar,ci este un condiment.Acesta trebuie sa inlocuiasca prafurile din comert,care contin conservanti si produsi sintetici,cel putin nesanatosi.

Preparare:

Toate ingredientele se curata,spala si taie,se pun in blender inpreuna cu sarea si se macina cat se poate de fin.Amestecul rezultat va fi o pasta umeda care se va intinde pe un carton gros.Amestecul se usuca in 2-3 zile.Dupa uscare,se mai da o data in blender ca sa fie marunt.

Se foloseste in locul produselor comerciale la plic.

Puteti personaliza amestecul adaugandu-i ingrediente specifice unui anumit preparat.EX:mai mult cimbru si usturoi pt parjoale.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise