Sfecla cu unt si smantana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg sfecla
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura otet
  • 1/2 pahar smantana
  • sare

Mod de preparare

Acesta este un sote. Se alege sfecla rosie, se fierbe sau se coace in cuptor, se curata de coaja si se taie fie ca taiteii, fie cuburi. se pune intr-o cratita impreuna cu untul fierbinte, 2-3 linguri de apa, zaharul si sarea. Se acopera si se lasa sa farba inabusit timp de 10-15 min. Se adauga smantana si otetul si se lasa sa fiarba incet pana cade zeama. Nu se amesteca cu lingura. Se scutura cratita din cand in cand. Se poate servi ca atare si ca garnitura la friptura sau chiftele prajite.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise