Skolebröd - Chifle norvegiene pentru scolari

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru aluat: 500g faina, 90g unt, 50g drojdie, 80g zahar, 200ml lapte, varf de sare, 1 lingurita cardamom macinat
  • pentru budinca: 1 plic budinca de vanilie, 3 linguri de zahar, 350ml lapte
  • pentru sirop: 2 linguri de zahar pudra, 2 linguri de apa, nuca de cocos

Mod de preparare

1. Prima oara pregatim aluatul. In 100ml de lapte caldut punem drojdia, o lingura de zahar, un pic de faina, si punem intr-un loc calduros sa se creasca.

2. Intr-un castron incalzim laptele ramas cu untul si zaharul, pana se topeste untul. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.

3. Intre timp pregatim faina, adaugam varful de sare, cardamomul macinat, drojdia si untul topit. Amestecam bine, pana aluatul vine jos de pe maini si punem intr-un loc calduros pentru 1 ora.

4. Pregatim budinca: fierbem praful de budinca in 350ml de lapte. O indulcim cu zaharul.

5. Impartim aluatul in 12 parti, formam 12 bilute, le apasam un pic cu mana si facem cate o gaura la mijloc cu ajutorul degetului. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. In gaura fiecarei chifle punem cate o lingura de budinca. Le introducem in cuptorul preincalzit si le coacem in 15-20 de minute.

16. Pregatim siropul: punem apa sa se incalzeasca, adaugam zaharul pudra si amestecam pana se dizolva zaharul. Dupa ce scoatem chiflele din cuptor le ungem cu siropul de zahar si le presaram cu nuca de cocos. Este un desert ideal pentru scolari si nu numai :-).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise