Sos cu marar

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 ceapa,
  • 2 legaturi marar verde,
  • 200 g smantana,
  • 20 g unt,
  • 1/4 l lapte,
  • 1 lingurita faina,
  • putin sos Worchester (se gaseste in magazine),
  • zeama de lamaie,
  • 1 foaie de dafin,
  • sare,
  • piper alb proaspat macinat.

Mod de preparare

Se curata ceapa, se toaca marunt si se prajeste in untul incins, pana ce devine sticloasa. Se pudreaza cu faina, se amesteca bine, se stinge cu smantana si laptele si se amesteca din nou. Se incorporeaza foaia de dafin, sarea si piperul si se lasa sa fiarba incet, circa 20 de minute, la foc foarte mic, amestecand din timp in timp.

Se spala mararul, se zvanta si se taie foarte fin. Se toarna sosul printr-o sita, se incorporeaza mararul, se mai gusta o data de sare si piper si se adauga cateva picaturi de sos Worchester si de zeama de lamaie.

Se serveste cu limba de vita si cu peste fiert in aburi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise