sos pentru friptura

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 30-50 ml untdelemn sau alta grasime
  • 50 g ceapa
  • 150-200 ml vin sec
  • 100 ml suc de rosii
  • o lingurita rasa mustar
  • 25 g faina
  • circa 300 ml apa
  • sare
  • piper
  • 2 boabe de ienibahar sau o ramura mica de cimbru
  • o foaie de dafin
  • o bucatica de scortisoara nemacinata
  • o cuisoara nemacinata
  • sare.

Mod de preparare

Acest sos trebuie sa contina arome mai puternice si neaparat, vin. Se poat pune, dupa gust, din toate. Ceapa rasa fin se caleste cu grasimea la foc mic, numai un minut, ca sa-si dezvolte aroma, apoi se stinge cu apa si se lasa sa fiarba 10 minute, la foc mic. Dupa aceea, se adauga faina, diluata cu vinul si toate celelalte. Sosul se lasa sa fiarba 2-3 clocote, ca sa se lege cu faina si, apoi, se sareaza. Daca este prea gros, se dilueaza cu apa, vin sau suc de rosii, dupa gust.

Se serveste cu snitel natur din orice carne, escalop de vitel, ficat prajit natur, chiftele, rulada de carne etc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise