Sos pentru paste

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 1. carne tocata (amestec sau numai vita) 500 g
  • 2. ulei masline 100 ml
  • 3. rosii decojite 1 kg
  • 4. bulion sau suc de rosii 1 l
  • 5. ceapa taiata cubulete mici 250 g
  • 6. usturoi sfaramat cu cutitul 200 g
  • 7. sare, piper, ceva chili iute, busuioc, oregano
  • 8. putina supa (100 - 200 ml) de vita, pui, merge si de legume
  • 9. sos de soia o lingura
  • 10. patrunjel tocat fin si cateva frunze de busuioc

Mod de preparare

In uleiul bine incins se rumeneste la foc iute ceapa care se stinge cu o lingura de sos de soia, dupa care se adauga carnea tocata si se da focul la mediu.

In timp ce se caleste carnea, se adauga sare, piper, chili si se stinge putin cate putin cu supa.

Cand si carnea s-a calit, se adauga rosiile decojite date prin razatoare si sucul de rosii si se iuteste focul cam 5-7 minute.

Se domoleste focul si se adauga celelalte ingrediente si se drege din sare si piper (poate si chili pt cei cu stomacul tare).

Se fierbe cam 60-70 minute si se adauga peste pastele din farfurie (pot fi orice fel de paste).

ATENTIE, usturoiul zdrobit cu lama cutitului se adauga in ultimele 10 minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise