Sos spuma cu bere

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 4 galbenusuri,
  • 370 ml bere bruna,
  • zeama de lamaie,
  • piper,
  • sare,
  • praf de ardei iute.

Mod de preparare

Amestecati galbenusurile cu putina sare si bateti-le - cu mixerul - pana ce obtineti un amestec spumos, galben deschis.

Turnati-le intr-un vas (de preferinta de portelan) si puneti vasul pe baia de apa (fierbinte). Adaugati berea putin cate putin, amestecand intruna, pana ce sosul devine cremos. (Apa de sub vasul cu sos trebuie sa bolboroseasca, nu sa fiarba, altfel se taie sosul.)

Condimentati sosul cu sare, piper, praf de ardei iute si putina zeama de lamaie.

Sosul merge foarte bine cu peste de apa dulce fiert in aburi, cu friptura, carnati si legume.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise