Sos tzatziki

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500ml iaurt mai gras
  • 6-8 catei de usturoi
  • ulei de masline extravirgin
  • castravete
  • sare, piper
  • suc de lamaie
  • verdeata: marar sau maghiran

Mod de preparare

Se piseaza 6-8 catei de usturoi si se pun intr-un bol alaturi de 4-5 linguri de ulei de masline extravirgin, sare, piper dupa gust si se amesteca bine. Punem peste usturoi iaurtul mai gras (sau normal; daca nu gasim, sau vrem un amestec mai dens/gras putem adauga putina branza de vaca). Luam un castravete si il dam pe razatoarea mare cu sau fara coaja. Il stoarcem bine, il punem in bol. La sfarsit adaugam un pic de suc de lamaie si verdeata dorita (marar sau maghiran).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise