Sos tzatziki

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500ml iaurt mai gras
  • 6-8 catei de usturoi
  • ulei de masline extravirgin
  • castravete
  • sare, piper
  • suc de lamaie
  • verdeata: marar sau maghiran

Mod de preparare

Se piseaza 6-8 catei de usturoi si se pun intr-un bol alaturi de 4-5 linguri de ulei de masline extravirgin, sare, piper dupa gust si se amesteca bine. Punem peste usturoi iaurtul mai gras (sau normal; daca nu gasim, sau vrem un amestec mai dens/gras putem adauga putina branza de vaca). Luam un castravete si il dam pe razatoarea mare cu sau fara coaja. Il stoarcem bine, il punem in bol. La sfarsit adaugam un pic de suc de lamaie si verdeata dorita (marar sau maghiran).

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise