Sote de scoici St. Jacgues cu fenicul si rosii

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 lingurite ulei de masline
  • 450 g scoici St Jacques, taiate În doua pe
  • orizontala
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1 bulb de fenicul. fara cozi, taiat În doua
  • pe lungime si apoi taiat transversal felii
  • subtiri
  • dovlecel de marime medie (circa 170 g),
  • taiat felii subtiri
  • 4 catei de usturoi, taiati fâsii subtiri
  • 1 cana rosii cherry, taiate În jumatati
  • 1 cutie (160 g) suc de rosii si legume
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita tarhon uscat
  • 1/3 cana suc proaspat de portocale

Mod de preparare

Într-o tigaie mare, de teflon. se incalzeste uleiul la

foc potrivit. Se dau scoici le prin amidonul de

porumb. Se pun scoici le in tigaie si se calesc

1 minut pe fiecare parte sau pâna se rumenesc. Cu

o spumiera se scot scoici le pe o farfurie.

În tigaie se pun fenlculul, dovlecelul si usturoiul;

se prajesc, amestecând des, 5 minute sau pâna se

rumeneste feniculul. Se adauga rosiile, sucul de rosii

si legume, sarea Si tarhonul; se tin pe foc 3 minute

sau pâna când rosiile Încep sa se moale.

Se pun scoici le Înapoi În tigaie si se adauga sucul

de portocale; se fierb, amestecând 1-2 minute sau

pâna când se incalzesc scoicile

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise