SUFLEU DE VINETE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 900g.vinete,
  • 100g.margarina sau unt,
  • 4 oua,
  • 125ml.lapte,
  • 100g.faina,
  • sare;

Mod de preparare

1.Vinetele se coc,se curata, se scurg si se toaca cu un tocator de lemn.

2.In 75g. margarina topita sau unt se inabusa faina dizolvata cu 50ml. lapte rece , amestecand mereu.Se adauga restul de lapte ,sare si se fierbe sosul cca.10 minute.Se adauga galbenusurile ,vinetele si se amesteca.Se incorporeaza apoi albusurile batute spuma ,amestecand usor.

3.Compozitia obtinuta se toarna in forma de Jena unsa cu unt sau margarina si se introduce la cuptor ,la foc iute, pana se rumeneste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise