Supa a ala grec

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • * 1 pui, taiat in bucati
  • * 1 morcov
  • * 2 cepe
  • * 1 bucata telina
  • * 2 foi dafin
  • * 3 l apa
  • * 300 g orez cu bob rotund (sau dupa cat de deasa vrei sa fie supa)
  • * sare, piper, oregano
  • * 3 linguri ulei masline extravirgin
  • * 2 oua
  • * 2 lamai, sucul
  • * 1 lingura apa

Mod de preparare

Spala puiul si indeparteza pielea si grasimea

Pune puiul intr-o oala, adauga legumele, dafinul, apa si fierbe acoperit, ca sa nu se evapore apa, pana ce carnea si legumele sunt facute. Scoate spuma cand e necesar.

Scoate puiul pe o farfurie. Strecoara supa si pune-o la fiert intr-o oala curata. Cand incepe sa fiarba adauga orezul, sare, piper, oregano, ulei si lasa pana cand orezul e fiert (cam 20 minute). Ia oala de pe foc.

In timpul acesta scoate carnea de pe oase.

Intr-un castron bate bine albusurile. Adauga amestecand: galbenusurile, apa si sucul de lamaie. Pune foarte incet supa fierbinte (in total cam o cana) amestecand incontinuu. Ai grija sa nu pui multa supa fierbinte deodata, pentru ca se branzeste oul. Adauga oul in supa amestecand incontinuu.

Adauga carnea de pui in supa si seveste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise